Gå til innhold
AutoPass

Ny selvbetjeningsløsning for AutoPASS-kunder fra 27. februar

Tirsdag 27. februar lanseres det en ny selvbetjeningsløsning for AutoPASS-kunder. Du logger deg på Min side via ID-porten ved å bruke fødselsnummer og passord med mobil eller kodebrikke. Link på nettsiden blir oppdatert.

Det er Statens vegvesen og bompengeselskapene som har videreutviklet selvbetjeningsløsningen Min side.

Mer brukervennlig løsning

Hensikten med den nye Min side er at det skal være mer brukervennlig enn tidligere. På Min side får du en enkel oversikt over din AutoPASS-avtale og du har mulighet til å gjøre følgende:

  • Tegne ny AutoPASS-avtale
  • Oversikt over alle avtalene dine
  • Se passeringene dine
  • Fakturainformasjon
  • Bestille ny brikke
  • Flytte brikke til nytt kjøretøy
  • Fjerne eller legge til nye kjøretøy
  • Melde sak til kundesenteret
  • Endre profilinformasjon

Innlogging via ID-porten benyttes av 550 offentlige virksomheter. Selvbetjeningsløsningen Min side vil nå være en av rundt 1000 tjenester som folk kan benytte seg av ved å logge seg inn med fødselsnummer og passord.

Les hvordan du skaffer deg elektronisk ID.

Nedetid AutoPASS Min side

Selvbetjeningsløsningen Min side er ikke tilgjengelig fra og med fredag 23. februar kl. 16.00 på grunn av oppgradering til ny versjon. Ny link til Min side vil være tilgjengelig fra og med formiddagen tirsdag 27. februar. Da logger du deg inn via våre sider med fødselsnummer og passord.

Vi beklager hvis nedetiden påfører deg ulemper.

Min side – Bedrift

Mange bruker allerede innlogging via ID-porten, men om du eller de hos deg som trenger tilgang til Min side ikke har etablert brukertilgang, anbefaler vi å få opprettet dette så snart som mulig.

Det er bedriftens leder som kan gi brukertilganger gjennom Altinn til den eller de i selskapet som skal administrere Autopass-avtalene. Den som skal logge inn på Min side for bedriften, må minimum ha tilgang på tjenesten Min side AutoPASS. Den finnes under rollen «Samferdsel» i Altinn.

Du kan lese mer om hvordan administrere rettigheter og brukertilganger på Altinn.